Mahayana

Droom mee naar het mystieke Bhutan.

Zo’n 4000 jaar geleden vestigden de eerste mensen zich in Bhutan, wat hoog in de bergen van de Himalaya verscholen ligt tussen China en India. Door de invloeden uit India en Tibet werd het Boeddhisme een belangrijk onderdeel van de cultuur. Door de hoge en geïsoleerde ligging van het land, werden mythen en legendes over draken en geesten in stand gehouden en steeds mooier gemaakt. Vanaf de 17e tot een aantal jaren terug mochten buitenlanders Bhutan niet in. Hierdoor bleven de oude rituelen, mythes, legendes en tradities voortbestaan. Een van de legendes is dat een grondlegger van het Mahayana Boeddhisme vanuit Tibet op de rug van een tijger naar een grot in Bhutan is gevlogen om te mediteren. De Bhutaanse en Tibetaanse monniken reizen al sinds de 8e eeuw een aantal keer in hun leven naar het Tijgernest, zoals men de grot noemde, om daar net als de Guru te mediteren. In de 12e eeuw werd een start gemaakt met het bouwen van een heiligdom, maar pas in 17e eeuw werd de Tiger Nest Temple zoals we deze tegenwoordig kennen tegen een steile afgrond gebouwd. De Tigernest Temple ligt op ruim 3000 meter hoogte en de reis er naar toe werd te voet afgelegd. De steile hellingen zijn slecht begaanbaar. Door de dichte dennenboombossen voert een nauw voetpad, wat uiteindelijk leidt in de richting van de gladde hoge traptreden, die zijn uitgehouwen in de rotsen waarop de Tiger Nest Temple is gebouwd. De reis is zwaar en zeker niet ongevaarlijk.

Hieronder staat een video waarin een gedeelte van de Mahayana Treatment is te zien, zo krijgt u een idee van deze Treatment.

Naar alle Treatments® massages.

Nieuws:

In onze webshop verkopen we o.a. producten van Treatments®, deze producten worden gebruikt in 4 nieuwe Wellness-massages die ook gegeven worden in onze praktijk.


Het is nu ook mogelijk om cadeaubonnen online te bestellen in de webshop. Natuurlijk is het ook mogelijk om tijdens uw afspraak deze producten in de praktijk te kopen of te bestellen.


Corona-maatregelen:

Op de Voorzorg Corona pagina staan onze voorwaarden vermeld!


GRATIS MASSAGE:

Als u een gratis massage wilt verdienen kunt u gebruik maken van de Relax 'n Care Spaarkaart.


Massagepraktijk Relax 'n Care is ook te vinden op: www.massage-info.nl.


Openingstijden

Alleen op afspraak!  

Maandag t/m Vrijdag 9.00 uur – 21.30 uur

Zaterdag 10.00 uur – 13.00 uur