Zwangerschapsmassage

Je bent zwanger (gefeliciteerd!) Je voelt je goed, je lichaam verandert en je emoties heb je niet altijd in de hand. Met het groeien van de baby groeit ook het bewustzijn van het nieuwe leven in je buik, en naarmate de zwangerschap vordert merk je dat je minder energie hebt en vaker vermoeid bent.

Verwen jezelf met een zwangerschapsmassage

Laat je lekker verwennen en besteed eens aandacht aan jezelf, even lekker tot rust komen en genieten! Tijdens de zwangerschap kan je lichaam best wat extra aandacht gebruiken, de baby in je buik groeit en je lichaam moet zich elke dag weer aanpassen aan de nieuwe situatie. Door het toenemende gewicht en de veranderde houding wordt er ook van de spieren het nodige gevraagd.

De zwangerschapsperiode is een mooie tijd waarin veel veranderd in het lichaam van de (aanstaande) moeder. Zo zijn er fysieke en hormonale veranderingen en uiteraard de invloed op de bloedsomloop.

Veel voorkomende lichamelijke klachten zijn:

  • pijn in de rug, nek, schouders, benen en voeten
  • vocht vasthouden
  • bekkenklachten
  • kramp in de kuiten
  • slecht slapen

Mentale onrust:

  • onzekerheid
  • spanning voor de bevalling

Aandacht en een zwangerschapsmassage hebben hierin een zeer belangrijke rol.

De massage verbeterd de bloedscirculatie, werkt kalmerend, geeft een geluksgevoel (doordat het zenuwstelsel wordt gekalmeerd dit zorgt dat er hormonen vrij komen die dat gevoel geven), en  verlicht evt. pijn en ongemak.

Zwangerschapsmassage is een zachte massage en richt zich vooral op ontspanning en een ontspannend moment voor jezelf en je baby.

Dit kan op een speciale massage stoel, of in zijligging. Wil je zo graag weer eens lekker op je buik kunnen liggen dat kan met de BodyCushion.

Wat is de bodyCushion?

Een speciaal systeem van kussens voor maximaal ligcomfort. De kussens hebben uitsparingen en schuim van verschillende stevigheid. Zo liggen in buikligging buik en borsten vrij en wordt het lichaam op andere plaatsen maximaal ondersteund. Hierdoor kan de de zwangere vrouw vrij ademen, de rug ligt ontspannen, het lichaam is maximaal toegankelijk en er is voldoende stevigheid voor massage.

  • Bij zwangerschap kan men nog lang goed op de buik liggen en ook een fijne behandeling in zijligging geven.

Wanneer kan je je laten masseren als je zwanger bent? Na 12 weken kun je je laten masseren tot aan de bevalling.

In sommige situaties tijdens de zwangerschap wordt het afgeraden om je te laten masseren: trombose, hartklachten, te hoge of te lage bloeddruk, bloedingen, koorts, duizeligheid.

Twijfel je of massage goed voor jou is? Overleg dan eerst met je verloskundige of gynaecoloog.

Nieuws:

In onze webshop verkopen we o.a. producten van Treatments®, deze producten worden gebruikt in 4 nieuwe Wellness-massages die ook gegeven worden in onze praktijk.


Het is nu ook mogelijk om cadeaubonnen online te bestellen in de webshop. Natuurlijk is het ook mogelijk om tijdens uw afspraak deze producten in de praktijk te kopen of te bestellen.


Corona-maatregelen:

Op de Voorzorg Corona pagina staan onze voorwaarden vermeld!


GRATIS MASSAGE:

Als u een gratis massage wilt verdienen kunt u gebruik maken van de Relax 'n Care Spaarkaart.


Massagepraktijk Relax 'n Care is ook te vinden op: www.massage-info.nl.


Openingstijden

Alleen op afspraak!  

Maandag t/m Vrijdag 9.00 uur – 21.30 uur

Zaterdag 10.00 uur – 13.00 uur